
Ihlamur, genellikle serin iklimlerde yetişen, büyük yaprakları ve hoş kokulu çiçekleriyle bilinen bir ağaç türüdür.
Ihlamur ağacının çiçekleri, taze veya kurutulmuş olarak tüketildiğinde, birçok sağlık faydası sağlar. Özellikle ıhlamur çayı, halk arasında yaygın bir şekilde rahatlatıcı ve iyileştirici özellikleriyle kullanılır.
Ihlamur, doğal bir rahatlatıcı, antioksidan kaynağı, bağışıklık güçlendirici ve sindirim dostu bir bitkidir. Ihlamur çayı, özellikle stres, uyku problemleri, soğuk algınlığı, sindirim sorunları ve ağrılara karşı faydalı olabilir.
İkinci Dünya Savaşı sırasında askerleri sakinleştirmek için ıhlamur çayının kullanıldığına dair bilgiler de mevcuttur.
Ancak ıhlamuru doğru tüketmek, maksimum fayda alabilmek için önemlidir.

TEKRAR KAYNATMAYIN
Ihlamur demlendikten sonra, hızlıca tüketilmesi gerekir. Uzun süre demlenen veya kaynatılan ıhlamur çayının şifalı etkisi kaybolabilmektedir.
Yağmur Dinç
Editor
Haber Kaynak : ENSONHABER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
30 Ekim 2025SPOR
30 Ekim 2025GÜNDEM
30 Ekim 2025SPOR
30 Ekim 2025SPOR
30 Ekim 2025GÜNDEM
30 Ekim 2025GÜNDEM
30 Ekim 2025
1
Doğru emzirme yöntemleri nelerdir, sütün yettiği nasıl anlaşılır?
2076 kez okundu
2
Annelik duygusunun ortak tanımı diyebileceğimiz 10 başlık.
1737 kez okundu
3
Taylor Swift yeni albüm planları için düğmeye bastığını sosyal medyadan duyurdu!
1617 kez okundu
4
Bu kış kombinlere doyacağınız onlarca model ve onlarca detay.
1545 kez okundu
5
Takı ve makyaj uyumuna trend örnekleri sizler için derledik.
1531 kez okundu